Головна » Село Ломачинці вибороло 3-тє місце у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2017»

Село Ломачинці вибороло 3-тє місце у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2017»

28 серпня 2017 в 8:00 Переглядів: 1530

Його влаштували онлайн-ресурс AgroPortal.ua та асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», Посольства Франції в Україні, Асоціації фермерів і приватних землевласників України, Аграрного союзу України та багатьох інших структур. Нагадаємо, що на першому етапі із понад 300 заявок Ломачинці посіли 4 місце серед 20 півфіналістів.
У рамках конкурсу із 1 червня по 16 липня відбувся «Неймовірний сільський автопробіг» – журналісти AgroPortal . ua завітали до кожного з 20 сіл, і до Ломачинець зокрема. За результатами автопробігу на інформаційному порталі були створені своєрідні фотонариси – візитівки населених пунктів, з якими міг ознайомитися кожен охочий та віддати свій голос за конкурсанта.
Тож за результатами онлайн-голосування 24 серпня було визначено трійку лідерів. Ломачинці поступилися с. Червоне (Житомирська обл.) та с. Яворову (Львівська обл.). Бронзу у конкурсі Ломачинцям вдалося вибороти завдяки тому, що населеному пункту експертною радою був присвоєнний максимальний бал – 50. За наш населений пункт було віддано 2,5 тис. голосів. Призом змагання є сертифікат на придбання інвентаря, який у подальшому закуплять для села організатори конкурсу. Для третього місця – це сертифікат на 15 тис. грн.
Вручення дипломів та сертифікатів відбудеться у м. Києві 11 вересня у рамках святкування Дня села у Міністерстві аграрної політики та продовольства.
Щиро вітаємо громаду села Ломачинці! Ми вами пишаємось!