Головна » 3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня 2021 в 10:49 Переглядів: 792

Кожна людина щодня складає плани на своє життя, сподіваючись на найкращий перебіг подій. Та, на жаль, іноді стається так, що одна мить може кардинально перекроїти майбуття. Та і від важких захворювань ніхто не застрахований. Люди з інвалідністю – повноцінна частина нашого суспільства, яка потребує лише трішки більше уваги і піклування. Саме для того, щоб нагадати людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної його верстви, щороку разом з усією світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати мобілізує підтримку громадськості для розв'язання найважливіших питань, що стосуються соціальної інтеграції людей з інвалідністю, сприяє підвищенню обізнаності про проблеми інвалідності й привертає увагу до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх.

Відзначаючи цей день, всі ми маємо задуматись про те, як нелегко людям з вадами здоров’я вирішувати свої буденні проблеми. Тому наше завдання не залишити їх наодинці зі своїми негараздами, а надавати всю необхідну допомогу для відновлення здоров`я, для полегшення фізичного та морального стану. І не лише 3 грудня, а впродовж усього року.

Досвід свідчить, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, фахівцями в різних сферах життєдіяльності, соціально активними і життєствердними особистостями, що надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Тож хочеться побажати їм всім їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я, і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує. А всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи!

Міський голова Наталя Цимбалюк